Tein valmistujaisjuhliini kaksi suklaajuustokakkua. En pahaksi onneksi tullut näpänneeksi kuvaa valmiista kakusta, sillä juhlahulina oli aikamoinen..
Itse tein kaksinkertaisen annoksen täytettä ja pohjaa, sillä tein kaksi kakkua. Tämän takia kuvien määrät näyttävät isoilta, mutta niihin ei ole uskominen, jos teet vain yhden kakun.

(Yhteen) kakkuun tarvitset siis:

- 200g Digestive-keksejä
- 50g voita

- 200g taloussuklaata
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 valkuaista
- 2 keltuaista
- 1,5dl sokeria
-2dl kermaa
- 4 kpl liivatelehtiä
- n. 3rkl kiehuvaa vettä

Aloita pohjustamalla irtopohjavuoka leivinpaperilla niin, että leivinpaperi tulee pohjan peitoksi, mutta ei peitä reunoja. (Jos sinulla ei ole irtopohjavuokaa, voit vuorata tavallisen kakkuvuoan reunoja myöten leivinpaperilla.
Murenna sitten käsin Digestive-keksit pienemmiksi ja tee niistä tasainen muruseos (esim. monitoimikoneella).

Lisää muruseokseen sula voi ja sekoita tasaiseksi. Painele seos sitten irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja jäähdytä se sitten. HUOM! SULATA SUKLAATA MIKROSSA N. 20s KERRALLAAN, JOTTA SUKLAA EI MENE LIIAN KUUMAKSI JA "KÖNTTIYDY"! Vatkaa sitten puhtaassa ja kuivassa kulhossa munanvalkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vaahto saa olla niin kovaa, että kun käännät kipon ylösalaisin, vaahto ei liikahdakaan. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Tee toiseen kulhoon seos tuorejuustosta, keltuaisista ja jäljelle jääneestä sokerista (puolet). Sekoita tähän seokseen sula, mutta hyvin jäähdytetty suklaa. Purista sitten liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne 3 rkl:een vettä. Sekoita liivate kunnolla, jotta kakkuusi ei tule liivatekönttejä ja lisää liivateseos sitten juusto-suklaaseokseen.
Sekoita lopuksi valkuais-kerma- ja juusto-suklaaseokset keskenään ja sekoita tasaiseksi seokseksi.

Kaada lopuksi täyte keksipohjan päälle ja tasoita pintaa tarvittaessa, peitä vuoka tuorekelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään (tai vähintään 4 tuntia).

Irrotus irtopohjavuoasta: Irrota ensin reunat veistä apuna käyttäen ja nosta sen jälkeen irtopohjavuoan reunat pois ja siirrä kakku tarjoiluastialle.
Irrotus tavalisesta kakkupohjavuoasta: Nosta kakku leivinpaperin varassa pois vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle. Tavallisesta kakkupohjavuoasta irrottamalla kakun reunoista ei tule niin siistit, kuin irtopohjavuoasta, mutta reunathan voi aina tasoittaa. :)

Pinnalle voit vielä sulattaa halutessasi suklaata koristeeksi, tai ripotella nomparelleja.
Itse pidän tästä kakusta hyvin paljon, vaikka se onkin työläs, on sen syöminen aina palkinto !