Tein valmistujaistilaisuutta edeltävänä päivänä n. 5 hengen täytekakun, täytteinä omatekemäni suklaamousse ja banaani. Kostutukseen käytin Fantaa (appelsiini). En ollut ikinä ennen tehnyt tämänlaista kakkua, JOTEN voin varoittaa, että esim. suklaamoussen ja vaahtoseoksen määrät tähän kakkuun oli vaikea arvioida. Suklaamoussen tein erään koulukirjani ohjeella ja se on kirjassa tarkoitettu jälkiruuaksi, mutta päätin olla luova ja kokeilla sitä kakun väliin, sillä en halunnut ostaa valmista suklaamoussea, toki sekin käy varmasti kakun väliin. Suklaamoussea jäi minulta yli n. 1 jälkiruokakipollinen ja floravispi-seosta 1 kahvikupillinen, mutta se tietenkin riippuu siitä kuinka paksun moussekerroksen laittaa mihinkin väliin jne. Mutta kokeilemalla oppii!

Kakkuun tarvitset:

4 MUNAN KÄÄRETORTTUPOHJA:
- 4 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
(- 2 rkl kaakaojauhetta)
- 1 tl leivinjauhetta

- n. 2 rkl fantaa kostutukseen

SUKLAAMOUSSE:
- 4 liivatelehteä
- 1 dl maitoa
- 150g tummaa suklaata paloina
- 2 kananmunaa
- 2 rkl sokeria
- 3 dl kuohukermaa
- 2tl vanilliinisokeria

- 2 banaania siivuina

- Valkoista marsipaania
- Vihreää elintarvikeväriä

FLORAVISPI-VAAHTOSEOS:
- 2,5dl flora vispiä
- puoli purkkia maitorahkaa
- 0,5 dl tomusokeria
- ripaus vanilliinisokeria


Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Tee kääretorttupohja: vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet hyvin keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Paista n. 6-8 minuuttia uunin keskitasossa. Voit tarkistaa puisella cocktail-tikulla, onko torttupohja kypsä: tökkää tikku keskelle pohjaa, jos tikkuun ei jää taikinaa, pohja on kypsä. (Kääretorttupohja kannattaa jättää hieman raa'an tuntuiseksi, mutta kuitenkin niin, että taikinaa ei tartu tikkuun kokeillessasi kypsyyttä, näin se ei kuivu liikaa jäähtyessään.)

Paloittele banaanit ja tee suklaamousse: pane 4 liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa, lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Purista vesi liivatteista ja sekoita ne kuumaan suklaaseokseen. Anna jäähtyä kunnolla. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi ja yhdistä vaahto jäähtyneeseen suklaaseokseen. Vatkaa kuohukerma (ja 2 tl vanilliinisokeria) vaahdoksia ja yhdistä kermavaahto muna-sokeri-suklaaseokseen. Laita jääkaappiin hyytymään n. puoleksi tunniksi.

Leikkaa 2 ehjää sydäntä kääretorttupohjasta ja tee päällikerros rippeistä. (Tämän luin Kinuskikissalta.) Kostuta ensimmäinen sydämenmuotoinen palanen kevyesti fantalla ja sivele sen päälle n. sentin kerros hyytynyttä suklaamoussea. Laita suklaamoussen päälle vieri viereen banaanisiivuja. Tee toinen kerros samalla tavalla. Kostuta kevyesti myös päällikerroksen palat ja laita ne paikalleen. Sivele loppu suklaamousse kakun päälle ja sivuille. (Kakun voi jättää myös tällaiseksi, mutta itse pursotin vielä moussen päälle floravispi-vaahtoseosta, ja tein päälle marsipaanista kakun päällisen ja sen päälle tein kaksi marsipaaniruusua.

Värjää osa marsipaanista vihreäksi parilla tipalla vihreää elintarvikeväriä ja kauli marsipaani levyksi. Leikkaa sydämenmuotoinen pala ja asettele se kakun päälle. Tässä minulla tuli liian ohut palanen, jolloin alle jäi ilmakuplia ja mousse kuulsi läpi. Kauli pieni levy valkoista marsipaania ja pieni levy vihreällä elintarvikevärillä värjättyä marsipaania ja muotoile ruusut. ( En nyt tähän ala tarkempia ohjeita VIELÄ selittämään, saatanpa tehdä niille oman sivun, kunhan kerkiän, mutta esim. Kinuskissalla on hyvät ohjeet marsipaaniruusujen ja muidenkin kukkien tekoon.)

Pursota floravispi-vaahtoseos kakun sivuille. Tämä oli melkein ensimmäisiä pursotuksiani, jotka tein muovisella tähtityllalla, joten tulos ei ole kovin hääppöinen. Enkä oikein vielä osannut arvioida milloin seoksen koostumus on hyvä pursotukseen, eikä tekniikkakaan ole vielä täysin hallussa.. Asettele lopuksi marsipaaniruusut kakun päälle.

Tässä vielä kuvat kakun sisuksista. Kakku onnistui mielestäni maullisesti hyvin ja kosteus oli juuri sopiva! Kakku oli siis ollut yön jääkaapissa kuvun alla. Marsipaanin pinta oli hieman kärsinyt ja se suorastaan näytti kuplivan sen alle jääneiden ilmakuplien ansiosta..  Suklaamousse ei pitänyt kosteutta kovin paljon kurissa, mutta tämähän olikin onneksi vain kokeilua. Joten kosteuden pitämiseksi kurissa suosittelen jotakin muuta ! (esim. sokeri- tai voikreemi, jolloin suklaamoussea tulisi olla PAAALJON vähemmän..) Itse pidin jopa enemmän flora vispin mausta, kuin tavallisen kuohukerman. En tiedä miksi, mutta yleensä minulle tulee jopa paha olo syödessäni kakkua jossa on kermavaahtoa päällä.