Tein eräänä iltana iltapalaksi aurinkoisia teeleipiä, ne valmistuvat nopeasti, sillä taikinan kohoaminen tapahtuu leivinjauheen avulla ja ovat maukkaita. Niiden kanssa voi vapaasti käyttää luovuuttaa ja niihin saa erilaisia makuja, kun uskaltaa käyttää rohkeasti erilaisia mausteita ja aineksia.

Tarvitset:

 

- 2 dl hiivaleipäjauhoja (itse käytin tässä puolikarkeita vehnäjauhoja, sillä hiivaleipäjauhoja ei sattunut kaapissa olemaan, mutta eipä se makua haitannut)
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 maustemitta suolaa
- 1 rkl öljyä
- 1 dl maitoa
-1 dl porkkanaraastetta
- 1 dl juustoraastetta
(kurkkua, tomaattia tai salaattia ja juustoa lisukkeeksi)

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja suojaa pelti leivinpaperilla.
Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää öljy, maito, porkkana ja juustoraaste. Sekoita aineet nopeasti taikinaksi. HUOM! Älä sekoita liikaa.


Lusikoi taikina leivinpaperille. Ripottele hiukan jauhoja taikinan päälle ja taputtele se 1 cm:n paksuiseksi pyöreäksi leiväksi. Tee taikinapyörällä leivän pintaan valmiiksi taitoskohdat ja pistele leipä haarukalla, jotta siihen ei tulisi paistumisen aikana kohokuorta. Paista leipää uunin keskitasossa n. 15 minuuttia.

 

Leikkaa lopuksi leipä neljään osaan, valitse lisukkeet ja nauti !

Vaikka teeleivän ulkonäkö ei ole mitä kaunein, sen maku oli kuitenkin hyvä, siihen voisi sopia jokin vahvempi juusto, kuten polar tai emmental, mutta itse käytin tavallista Oltermanni-juustoa. Porkkanaraaste antoi mukavan värin ja porkkanaisen säväyksen teeleipään. Suosittelen! Teeleipä on erittäin helppo ja nopea tehdä ja siihen useimmiten löytyy aina aineksia kaapista! Porkkanaraasteen tilalle voisi valita esim. jonkun mausteen vaikkapa basilikan tai oreganon.